ßßß Cookit - przepis na cytrynowo-ziołowy dip z mascarpone

cytrynowo-ziołowy dip z mascarpone

nazwa

Wykonanie

JOGURT GRECKI (150g)
MASCARPONE (1 czubata łyżka)
CZOSNEK (1 mały ząbek)
SOK Z CYTRYNY (łyżeczka)
SKÓRKA STARTA Z 1/2 CYTRYNY
ŚWIEŻA BAZYLIA (łyżka posiekanej)
ŚWIEŻE OREGANO (łyżka posiekanego)
SZCZYPIOREK (łyżka posiekanego)
MIÓD (opcjonalnie pół łyżeczki)
SÓL PIEPRZ
Połowę jogurtu, czosnek, sok z cytryny, zioła i miód umieszczamy w blenderze i miksujemy. Przelewamy do miseczki, dodajemy drugą połowę jogurtu, mascarpone, skórkę z cytryny, posiekany szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem i delikatnie mieszamy. Gotowe!
Źródło:http://thefoodtime.com/124-cytrynowo-ziolowy-dip-z-mascarpone