Wykonanie
Pieczone domowe
mięsko,na ciepło lub do kanapek to doskonałe rozwiązanie,gdy brakuje czasu na gotowanie.
Mięso można upiec z dnia na dzień,w obu przypadkach smakuje równie dobrze.Po tym,jak prezentowane wcześniej wyroby(klik i klik) zyskały uznanie moich domowników nadszedł czas na kolejny,tym razem z
selerem naciowym i
marchewką.Sok z
selera i
marchewki oraz
ketchup prawdopodobnie spowodowały,że z
mięsa wypłynęło sporo płynu podczas pieczenia,nie wpłynęło to raczej na smak,ale mimo to następnym razem spróbuję dodać więcej
płatków.

80 dkg
mielonego mięsa z indyka1
cebula2 łodyżki
selera naciowego1
marchew2 ząbki
czosnku3-4 łyżki
płatków owsianych1 łyżka
sosu Worcestershire2 łyżki
ketchupusól,
pieprz,
tymianekMarchewkę ścieram na grubej tarce,
seler kroję drobno,
czosnek przeciskam przez praskę.Warzywa poza
czosnkiem wrzucam na odrobinę rozgrzanego
oleju na patelnię i smażę,aż zmiękną,dodaję
czosnek,smażę minutę.Całość przekładam do miski,dodaję
mięso i pozostałe składniki,przyprawiam i przekładam do keksówki.Piekę w nagrzanym do 180-190 stopni piekarniku ok.godziny.Czas należy sprawdzać w trakcie pieczenia.Smacznego!!!