ßßß Cookit - przepis na Mielone z indyka z selerem naciowym i marchewką :)

Mielone z indyka z selerem naciowym i marchewką :)

nazwa

Wykonanie

Pieczone domowe mięsko,na ciepło lub do kanapek to doskonałe rozwiązanie,gdy brakuje czasu na gotowanie.Mięso można upiec z dnia na dzień,w obu przypadkach smakuje równie dobrze.Po tym,jak prezentowane wcześniej wyroby(klik i klik) zyskały uznanie moich domowników nadszedł czas na kolejny,tym razem z selerem naciowym i marchewką.Sok z selera i marchewki oraz ketchup prawdopodobnie spowodowały,że z mięsa wypłynęło sporo płynu podczas pieczenia,nie wpłynęło to raczej na smak,ale mimo to następnym razem spróbuję dodać więcej płatków.
80 dkg mielonego mięsa z indyka
1 cebula
2 łodyżki selera naciowego
1 marchew
2 ząbki czosnku
3-4 łyżki płatków owsianych
1 łyżka sosu Worcestershire
2 łyżki ketchupu
sól,pieprz,tymianek
Marchewkę ścieram na grubej tarce,seler kroję drobno,czosnek przeciskam przez praskę.Warzywa poza czosnkiem wrzucam na odrobinę rozgrzanego oleju na patelnię i smażę,aż zmiękną,dodaję czosnek,smażę minutę.Całość przekładam do miski,dodaję mięso i pozostałe składniki,przyprawiam i przekładam do keksówki.Piekę w nagrzanym do 180-190 stopni piekarniku ok.godziny.Czas należy sprawdzać w trakcie pieczenia.Smacznego!!!
Źródło:http://agusiowegotowanie.blogspot.com/2014/05/mielone-z-indyka-z-selerem-naciowym-i.html