ßßß
Często zabieram sałatki do pracy. Są one idealną alternatywą dla kanapek. Sałatka meksykańska wspaniale pełni rolę lunchu w pracy. Jest zdrowa, pożywna i przecudnie kolorowa. Poprawa nastroju gwarantowana.Składniki (6 osób):200 g ryżu4 papryki konserwowejpuszka kukurydzypuszka groszku konserwowegopuszka czerwonej fasoli4 szalotki5 ogórków konserwowych250 g szynki w kawałkumały majonezprzyprawy: sól, pieprzWykonanie:Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Paprykę, cebulę i ogórki kroimy na małe kawałeczki. Szynkę kroimy na wąskie paski. Do wystudzonego ryżu dodajemy pokrojone w kostkę: ogórki, paprykę, cebulę oraz szynkę. Kukurydzę, groszek i fasolkę odsączamy i dodajmy do sałatki. Całość mieszamy. Do gotowej sałatki dodajemy majonez i przyprawiamy solą i pieprzem.