Urlop, urlop i po urlopie. Czas powrócić do pracy i dawnych obowiązków. Może zacznę więc dzisiaj od roladek z kurczaka z pieczarkami i serem.Składniki (3 osoby):3 duże filety z kurczaka15 dag pieczarek3 paski żółtego sera (u mnie był to ser wędzony dla lepszego smaku)1 szalotkaprzyprawy: sól, pieprz2 jajkabułka tarta do panierkimąka do panierkiolej do smażeniaWykonanie:Pieczarki i cebulę kroimy na drobne kawałeczki. Następnie podsmażamy i przyprawiamy.W filetach wycinamy kieszonki. Do każdej kieszonki wkładamy kawałek ser i nadzienie pieczarkowe. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy najpierw obtaczając roladki w mące, następnie w jajku i kolejno w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Po usmażeniu przekładamy roladki do piekarnika i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.Smakują wyśmienicie z pieczonymi ziemniaczkami i warzywami.