ßßß Cookit - przepis na Devolay z pieczarkami.

Devolay z pieczarkami.

nazwa

Wykonanie

Składniki na 6 sztuk:
-2 pojedyncze filety z kurczaka
-8 większych pieczarek
-kucharek
-30 g. margaryny
-olej
-mąka
-jajko
-bułka tarta
Sposób przygotowania:
Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki. Doprawiamy kucharkiem i smażymy na margarynie aż będą miękkie. W między czasie przygotowujemy piersi. Myjemy je, oczyszczamy z błon a następnie kroimy na płaty. Mi z jednej piersi wychodzą 3. Żeby wyrównać grubość płatów używamy tłuczka. Mięso oprószamy kucharkiem. Kiedy pieczarki będą już gotowe przygotowujemy miejsce do panierowania. Na 3/4 płatu układamy pieczarki i zwijamy od strony zapełnionej. Następnie obtaczamy w mące i formujemy w rękach ładnego devolaya. Potem w jajku i bułce tartej. Devolaye smażymy na głebokim tłuszczu, na małym ogniu aż się zarumienią.
Smacznego! :)
A.
Źródło:http://magia-jedzenia.blogspot.com/2013/12/devolay-z-pieczarkami.html