Wykonanie

Składniki na 6 sztuk:-2 pojedyncze
filety z kurczaka-8 większych
pieczarek-kucharek-30 g.
margaryny-
olej-
mąka-
jajko-
bułka tartaSposób przygotowania:
Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki. Doprawiamy kucharkiem i smażymy na
margarynie aż będą miękkie. W
między czasie przygotowujemy piersi. Myjemy je, oczyszczamy z błon a następnie kroimy na płaty. Mi z jednej piersi wychodzą 3. Żeby wyrównać grubość płatów używamy tłuczka.
Mięso oprószamy kucharkiem. Kiedy
pieczarki będą już gotowe przygotowujemy miejsce do panierowania. Na 3/4 płatu układamy
pieczarki i zwijamy od strony zapełnionej. Następnie obtaczamy w
mące i formujemy w rękach ładnego devolaya.
Potem w
jajku i
bułce tartej. Devolaye smażymy na głebokim tłuszczu, na małym ogniu aż się zarumienią.Smacznego! :)A.