ßßß
Składniki20 dkg makaronu świderki30 dkg sera białego10 dkg cukru2 jajka1 łyżeczka wanilii w płyniesól1/2 kg truskawekcukier do smaku1 szklanka śmietany 30%1-2 łyżki cukru pudruSposób przygotowaniaMakaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, dokładnie przelać zimną wodą. Ser, żółtka, cukier, wanilię i szczyptę soli zmiksować blenderem (w razie potrzeby dosmaczyć). Białka ubić na sztywno, delikatnie połączyć z serem. Do tak przygotowanego sera dodać odsączony makaron, wszystko dokładnie wymieszać.Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, rozłożyć makaron. Wstawić do nagrzanego do 190 *C piekarnika, zapiekać do zrumienienia około 25 minut.Truskawki obrać, dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, dodać cukier, zmiksować blenderem. Śmietanę 30% ubić z cukrem pudrem. Makaron podawać z musem truskawkowym i bitą śmietaną.



Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab