Wykonanie
HomeDaniaBezmięsne19majZapiekany
makaron z
serem i
truskawkamiLoading...0 KomentarzyMoja rodzina jest podzielona jeśli chodzi o
makaron z
serem ale przygotowany w taki sposób zjadają wszyscy ze smakiem i bez grymaszenia :)

Składniki20 dkg
makaronu świderki30 dkg
sera białego10 dkg
cukru2
jajka1 łyżeczka
wanilii w płynie
sól1/2 kg
truskawekcukier do smaku1 szklanka
śmietany 30%1-2 łyżki
cukru pudruSposób przygotowania
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, dokładnie przelać zimną
wodą.
Ser,
żółtka,
cukier,
wanilię i szczyptę
soli zmiksować blenderem (w razie potrzeby dosmaczyć).
Białka ubić na sztywno, delikatnie połączyć z
serem. Do tak przygotowanego
sera dodać odsączony
makaron, wszystko dokładnie wymieszać.Naczynie żaroodporne wysmarować
masłem, rozłożyć
makaron. Wstawić do nagrzanego do 190 *C piekarnika, zapiekać do zrumienienia około 25 minut.
Truskawki obrać, dokładnie opłukać pod bieżącą
wodą, dodać
cukier, zmiksować blenderem.
Śmietanę 30% ubić z
cukrem pudrem.
Makaron podawać z musem
truskawkowym i
bitą śmietaną.





Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab