ßßß
Składniki20 dkg makaronu (rurki)słoik drylowanych wiśni (0,5 l)1 łyżka mąki ziemniaczanej2 jajka30 dkg białego sera1 łyżeczka wanilii2 łyżki płatków migdałowych10 dkg cukruszczypta soliSposób przygotowaniaMakaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Wiśnie osączyć, mąkę ziemniaczaną wymieszać z kilkoma łyżkami soku z wiśni, resztę soku zagotować z trzema łyżkami cukru na gotujący się sok wlać mąkę ziemniaczaną, zagotować do tak przygotowanego sosu wrzucić wiśnie, wymieszać, ser utrzeć z żółtkami, resztą cukru, wanilią i szczyptą soli, białka ubić, delikatnie połączyć z serem, dodać odcedzony i wystudzony makaron, wymieszać. Żaroodporną formą nasmarować masłem, przełożyć makaron, polać sosem wiśniowym, posypać migdałami. Piekarnik nagrzać, zapiekać 30 minut w temp. 200 *C.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab