Wykonanie
HomeDaniaBezmięsne10czeZapiekany
makoron z
wiśniami i
seremLoading...60 minŁatwe0 KomentarzyMakaronowa zapiekanka na słodko

Składniki20 dkg
makaronu (rurki)słoik drylowanych
wiśni (0,5 l)1 łyżka
mąki ziemniaczanej2
jajka30 dkg
białego sera1 łyżeczka
wanilii2 łyżki
płatków migdałowych10 dkg
cukruszczypta
soliSposób przygotowania
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Wiśnie osączyć,
mąkę ziemniaczaną wymieszać z kilkoma łyżkami soku z
wiśni, resztę soku zagotować z trzema łyżkami
cukru na gotujący się sok wlać
mąkę ziemniaczaną, zagotować do tak przygotowanego sosu wrzucić
wiśnie, wymieszać,
ser utrzeć z
żółtkami, resztą
cukru,
wanilią i szczyptą
soli,
białka ubić, delikatnie połączyć z
serem, dodać odcedzony i wystudzony
makaron, wymieszać. Żaroodporną formą nasmarować
masłem, przełożyć
makaron, polać sosem
wiśniowym, posypać
migdałami. Piekarnik nagrzać, zapiekać 30 minut w temp. 200 *C.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab