ßßß
Składniki3 szklanki mąki3 jaja1 szklanka cukru pudru3 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 kostki margarynyDo przełożenia placków1 kg jabłek (można dać więcej)1,5 łyżeczki cynamonucukier waniliowycukier kryształ do smakuSposób przygotowaniaZ podanych składników zagnieść kruche ciasto Podzielić na 3 części, rozwałkować i upiec 3 placki. Jabłka obrać, pokroić, dodać cukier waniliowy, cynamon, cukier kryształ wszystko razem usmażyć. Gorącymi jabłkami przełożyć placki, przykryć lnianą ściereczką i odstawić no około 3 godziny, przed podaniem posypać cukrem pudrem.Placki po upieczeniu są twarde i kruche dlatego należy przekładać gorącymi jabłkami i odczekać aż zmięknąWszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab