HomeNa SłodkoCiasta22kwiPlacek ze śliwkami i cynamonową kruszonkąLoading...60min.Łatwe2 KomentarzySkładniki15 dkg. margaryny3/4 szklanki cukrujajko + żółtkoszklanka kwaśnej śmietanyc. waniliowy2 szkl. mąki1 łyżeczka sody1 łyżeczka proszku do pieczenia1/4 łyżeczki soliokoło 1 kg. śliwekKruszonka10 dkg. masła2 łyżeczki cynamonupół szklanki cukru trzcinowegoSposób przygotowaniaDo miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Margarynę utrzeć z cukrem dodać jajko i żółtko ucierając dodawać wymieszane suche składniki na przemian ze śmietaną (kończąc mąką) Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 29 cm. Śliwki umyć, wydrylować ułożyć na ciasto. Wszystkie składniki kruszonki dobrze połączyć i zamrozić. Zamrożoną kruszonkę zetrzeć na śliwki. Piec około 45 minut w 175 *CWszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab