Wykonanie
HomeNa Słodko
Ciastka03czeDrożdżówki z
serem czekoladowymLoading...1 KomentarzPuszyste
drożdżowe bułeczki nadziewane
serkiem z dodatkiem
mlecznej czekolady
CIasto1 kg
mąki10 dkg
drożdży2 szkl.
mleka1
jajko3
żółtka3/4 szkl.
oleju7 łyżek
cukrucukier waniliowypłaska łyżeczka
soliNadzienie125 g
serka Philadelphia125 g
serka mascarpone100 g
czekolady mlecznej2 łyżki
mąki1
żółtko4 łyżki
cukruDodatkowo
jajko do posmarowania bułeczekSposób przygotowaniaW szklance letniego
mleka rozpuścić
drożdże , dodać 3 łyżki
mąki i łyżkę
cukru , dokładnie wymieszać , odstawić do wyrośnięciaDo wyrośniętego rozczynu dodać resztę
mleka ,
cukier ,
cukier waniliowy ,
jajko ,
żółtka ,
sól ,
olej i
mąkę , wszystko dokładnie wyrobićWyrobione ciasto odstawić do wyrośnięcia . Z wyrośniętego ciasta formować rogaliki , bułeczki , nadziewać masą
serową , dokładnie zlepiać . Układać w formie wyłożonej papierem do pieczenia , odstawić do wyrośnięcia . Wyrośnięte drożdżówki smarować roztrzepanym
jajkiem . Piec około 30 minut w 175 *CMASA SEROWA :
Serek Philadelphia i
Mascarpone przełożyć do miski , dodać
żółtko ,
cukier ,
mąkę i pokrojoną w kostkę
czekoladę , wszystko wymieszać . Masa serowa powinna być przygotowana tuż przed nadziewaniem drożdżówek ,




Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab