ßßß
CIasto1 kg mąki10 dkg drożdży2 szkl. mleka1 jajko3 żółtka3/4 szkl.oleju7 łyżek cukrucukier waniliowypłaska łyżeczka soliNadzienie125 g serka Philadelphia125 g serka mascarpone100 g czekolady mlecznej2 łyżki mąki1 żółtko4 łyżki cukruDodatkowo jajko do posmarowania bułeczekSposób przygotowaniaW szklance letniego mleka rozpuścić drożdże , dodać 3 łyżki mąki i łyżkę cukru , dokładnie wymieszać , odstawić do wyrośnięciaDo wyrośniętego rozczynu dodać resztę mleka , cukier , cukier waniliowy , jajko , żółtka , sól ,olej i mąkę , wszystko dokładnie wyrobićWyrobione ciasto odstawić do wyrośnięcia . Z wyrośniętego ciasta formować rogaliki , bułeczki , nadziewać masą serową , dokładnie zlepiać . Układać w formie wyłożonej papierem do pieczenia , odstawić do wyrośnięcia . Wyrośnięte drożdżówki smarować roztrzepanym jajkiem . Piec około 30 minut w 175 *CMASA SEROWA : Serek Philadelphia i Mascarpone przełożyć do miski , dodać żółtko , cukier , mąkę i pokrojoną w kostkę czekoladę , wszystko wymieszać . Masa serowa powinna być przygotowana tuż przed nadziewaniem drożdżówek ,


Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab