ßßß Cookit - przepis na Dania mięsne – ziemniaki nadziewane mięsem mielonym

Dania mięsne – ziemniaki nadziewane mięsem mielonym

nazwa

Wykonanie

Szybkie jednogarnkowe danie
Składniki
10 ziemniaków
0,5 kg. mięsa mielonego
3 ząbki czosnku
czerstwa bułka i mleko do namaczania
sól , pieprz do smaku
cebula
mała marchewka
1 kostka rosołowa
Sposób przygotowania
Ziemniaki obrać, małą łyżeczką wydrążyć środki. Mięso mielone przygotować tak jak na kotlety. Do otworków w ziemniakach nałożyć przygotowane mięso. Wydrążone części ziemniaków pokroić na mniejsze kawałki, dodać pokrojoną marchewkę i cebulę, wymieszać z 3 łyżkami oliwy i włożyć do garnka, na to ułożyć faszerowane ziemniaki.
W szklance wrzątku rozpuścić kostkę rosołową i zalać przygotowaną potrawę, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok. godziny, nie dopuścić do całkowitego odparowania, w razie potrzeby podlać wodą. Podawać z rożnymi surówkami.
Źródło:http://kulinarnyprzepis.pl/dania-miesne-ziemniaki-nadziewane-miesem-mielonym