Szybkie jednogarnkowe danieSkładniki10 ziemniaków0,5 kg. mięsa mielonego3 ząbki czosnkuczerstwa bułka i mleko do namaczaniasól , pieprz do smakucebulamała marchewka1 kostka rosołowaSposób przygotowaniaZiemniaki obrać, małą łyżeczką wydrążyć środki. Mięso mielone przygotować tak jak na kotlety. Do otworków w ziemniakach nałożyć przygotowane mięso. Wydrążone części ziemniaków pokroić na mniejsze kawałki, dodać pokrojoną marchewkę i cebulę, wymieszać z 3 łyżkami oliwy i włożyć do garnka, na to ułożyć faszerowane ziemniaki.W szklance wrzątku rozpuścić kostkę rosołową i zalać przygotowaną potrawę, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok. godziny, nie dopuścić do całkowitego odparowania, w razie potrzeby podlać wodą. Podawać z rożnymi surówkami.