ßßß
Składniki600g mąki60g drożdży1/2 szkl. mleka150g cukru5 jaj1/2 łyżeczki soli200 g masłacukier waniliowyokoło 3 szklanki jagódLukiercukier puderprzegotowana wodaSposób przygotowaniaW letnim mleku rozpuścić drożdże , dodać cukier kryształ i waniliowy , wbić jaja , wsypać sól , wszystko zmiksować . Miksując porcjami dosypywać mąkę , cały czas miksując lub wyrabiając dolewać rozpuszczone i wystudzone masło . Wyrobić elastyczne ciasto , odstawić do wyrośnięcia .Wyrośnięte ciasto wyłożyć do wcześniej przygotowanej formy , równo rozłożyć owoce , delikatnie wcisnąć w ciasto . Całość ponownie odstawić do wyrośnięcia . Piec około 35 minut w 170 *C Po upieczeniu polać lukrem .


Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab