Dzis typowo " letnie" muffinki. Z czekoladą i konfiturą z mango,marakuji i ananasa :)Przepis banalny,a radość z jedzenia nieziemska :)Muffiny czekoladowe z tropikalną konfiturą12 babeczekSkładniki300 g mąki5 dużych łyżek cukruKakao ( według uznania)łyżeczka proszku do pieczenia2 jajka100 ml mleka150 g śmietany100 g rozpuszczonego ,wystudzonego masłaKonfitura z ananasa,marakuji i mango ( użyłam z Łowicza)Przygotowanie:Sucha składniki pomieszałać razem w misce. Mleko,maslo,smiatanę i jajko w osobnej misce wymieszać trzepaczką. Do suchych składnikow dodać mokrę i dokładnie wymieszać trzepaczką lub mikserem. Nagrzewamy piekarnik do temp 175 stopni.Do foremek wlewamy połowe porcji i dodajemy małą łyżeczkę konfitury. Zalewamy kleksem ciasta by pokryć konfiturę. Pieczemy w piekarniku ok 20 minut.Smacznego !!!