ßßß
składniki na jedną keksówkęszklanka ziaren słonecznika1/2 szklanki migdałów1 i 1/2 szklanki płatków owsianych3/4 szkalnki siemienia lnianego8 łyżek zmielonego siemienia lnianego3 łyżki pestek dyni1 łyżeczka soli1 kopiasta łyżka miodu3 łyżki oliwy z oliwek1 i 1/2 szklanki wodyPrzygotowanieDo miski wsypuję wszystkie składniki, dodaję oliwę, miód i wodę.Dokładnie mieszam łyżką kilka minut. Przykrywam i odstawiam na kilka godzin - Wszystko musi dokładnie nasiąknąć wodą.Keksówkę smaruję odrobiną oliwy. Nakładam masę i ściśle ją ugniatam.Piekę w piekarniku 20 minut w 180 stopniach. na 40 minut obniżam temperaturę do 150.Kolejne 30 - 40 minut w 100 stopniach.Wyłaczamy piekarnik i niech sobie chleb w nim ostygnie.Nie wolno go kroić, kiedy jest jescze ciepły, będzie się kruszył.Powinien być lekko wilgotny w środku.Ja go sobie porcjuje po dwa kawałaki i mrożę, nie byłabym w stanie zjeść go sama w krótkim czasie ;)Wkrótce doczekacie się większych modyfikacji tego wypieku. Eksperymenty trwają!Fit Bona Apetita!