ßßß
Składniki:4 jajka400g. mąki pszennej1 kopiata łyżka proszku do pieczenia300 g. cukru1/2 szklanki mleka 3,2%2 cytryny250 g. masła + do wysmarowania formycukier puder do posypania* Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
Etapy przygotowania:1. Miękkie masło miksujemy z cukrem na gładką masę. Miksując dodajemy do masy po jednym jajku, a następnie dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Wlewamy mleko. Całość delikatnie mieszamy.2. Cytryny parzymy wrzątkiem, a następniey skórkę i dodajemy ją do ciasta.3. Foremkę smarujemy masłem i opruszamy mąką. Wypełniamy ją równomiernie ciastem. Pieczemy 35 – 40 minut w temp. 180 stopni. Kiedy baranek wystygnie opruszamy go cukrem pudrem i dekorujemy wstążką.
Smacznego !!