1 duży brokuł1 marchewka1 pietruszkaćwiartka małego selerazielona część pora2 duże ząbki czosnkusólpieprzDodatki:BagietkaŚmietana 18%Gotujemy wywar z warzyw. Do garnka wrzucamy obraną marchew, pietruszkę, seler i por, zalewamy wodą tak aby pokryła warzywa. Gotujemy aż zmiękną. Przecedzamy wywar i wlewamy go z powrotem do garnka. Wrzucamy różyczki brokuła i gotujemy aż zmiękną. Wrzucamy dwa ząbki czosnku i miksujemy blenderem. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy ze świeżą bagietką i kleksem śmietany.(P.S. Gęstość zupy będzie zależeć od ilości wywaru jaką uzyskamy. Najłatwiej kontrolować gęstość kremu najpierw miksując samego ugotowanego brokuła i stopniowo dolewając wcześniej odcedzony wywar)Smacznego!Powiązane wpisy:Krem z porówKrem z dyniSzybki żurekSłodki rosół