ßßß
Ostatnio codziennie jadłyśmy "tonę" owoców (a warzyw wcale) - najwięcej oczywiście śliwek. ;) Stwierdziłyśmy, że musimy zacząć korzystać z różnorodności warzyw dostępnych na straganie i na kolację przygotowałyśmy cukinie faszerowane. Została nam prawie cała kolba kukurydzy, więc ugotowałyśmy ją i Malwina zjadła (oczywiście) z masłem - naprawdę pycha.Zdrowe, a jakie smaczne! :DSkładniki:2 cukiniepół papryki żółtejpół papryki czerwonej6 pomidorków cherrykukurydzanatka pietruszkikostka mozarellisólpieprzzioła prowansalskieoliwa z oliwekPrzygotowanie:Do farszu można dodać warzywa według własnego upodobania czy ulubione mięso.Umyj warzywa i osusz.Pokrój papryki w kostkę, pomidorki na połowę.Wymieszaj wszystkie składniki: papryki pomidorki kukurydzę.Dodaj przyprawy.Przekrój cukinie na połowę i wydrąż miąższ łyżeczką.Dodaj do wydrążonej cukinii farsz.Pokrój mozarellę w plasterki i połóż na wierzch.Skrop oliwą z oliwek.Włóż do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 15-20 minut.Po upieczeniu dodaj natkę na wierzch. Możesz podać z przypieczoną kromką chleba żytniego. ;)
Smacznego :)