Wykonanie
Na początek pochwalę się, że wczoraj kupiłam swoje pierwsze buty do biegania, a dzisiaj już przebiegłam w nich kilometr! (może dla niektórych to mało, dla mnie jak na pierwszy raz szalenie dużo;)Właściwie to moja pierwsza przygoda z bieganiem i jestem tym zachwycona, oby entuzjazm nie opadł:)) Trzymajcie kciuki!Postanowiłam wczoraj na kolację zrobić crumble, tak bardzo zasmakowała mi w ersja z
malinami , że ciągle miałam na nie ochotę! Wczoraj nieco zmodyfikowałam przepis, mam nadzieję, że Wam się spodoba!

Potrzebujemy:2 garście
borówki amerykańskiej1
gruszkę1
brzoskwinię1/2
jabłkaherbatniki - kilka sztuk100 gram
mąki pełnoziarnistej50 gram
masła30 gram
brązowego cukru
W naczyniu do zapiekania kruszymy
herbatniki i równomiernie układamy je w naczyniu do zapiekania.
Jabłko ścieramy na tarce jarzynówce i układamy na herbatnikach.
Brzoskwinię i
gruszkę kroimy i układamy, wsypujemy też
borówki.
Mąkę,
cukier i
masło łączymy ze sobą, tak aby powstała dość jednolita masa. Układamy po kawałku na owocach (będzie to nasza kruszonka).

Zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez 15 minut (wcześniej pamiętajmy go rozgrzać!), a następnie jeszcze przez 2 minuty w 200 stopniach. Gotowe, smacznego!