Wykonanie
Pin It

Temperatura za oknem trochę spadła, więc
pora na zupę, lekką z sezonowych warzyw. Dziś przedstawiam krem z
młodej kapusty z dodatkiem
cukinii.Składniki:1 główka
młodej kapusty1 średnia
cukinia3 nóżki z
kurczaka1.5 litra
wodypęczek
koperku1/ 2łyżeczki mielonego kuminu1 łyżeczka zmielonego
lubczykupłynna
przyprawa maggi1 łyżka domowej
vegettysól,
pieprzoliwa z oliwek EVWykonanie:Do garnka wlewamy 1.5 litra
wody, dorzucamy nóżki, wsypujemy
vegettę. Gotujemy około 30 minut.
Kapustę pokrojoną na kawałki podsmażamy na
oliwie w innym garnku, po 10 minutach dodajemy pokrojoną na kawałki
cukinię, smażymy kolejne 5 minut. Następnie warzywa przekładamy do garnka z
wywarem mięsnym, dodajemy wszystkie
przyprawy oprócz
koperku. Gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie, po czym wyjmujemy nóżki, a zupę miksujemy.
Koperek siekamy i wsypujemy do zupy.