Wykonanie
Ciężkie, sycące i jak pachną! Ostrzegam jednak, że to propozycja, odpowiednia raczej dla zwolenników
masła orzechowego, niż jego przeciwników... ;) Z muffinkami dołączam do Orzechowej zabawy.Przepis cytuję za Dorotą .

250 g
mąki5 łyżek
cukru pudru1 1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soli6 łyżek (160 g)
masła orzechowego (typu 'crunchy')60 g
masła, roztopionegoduże
jajko, roztrzepane175 ml
mleka3 batoniki Snickers (po 65 g każdy)Wymieszać razem
mąkę,
cukier,
proszek do pieczenia i
sól. Dodać
masło orzechowe, mieszać do otrzymania struktury kruszonki. Do
mleka wlać roztopione
masło i roztrzepane
jajko, wymieszać. Połączyć zawartość dwóch naczyń, na koniec dodając pokrojone Snickersy.Wypełnić formę na muffiny.Piec ok. 20 - 25 min. w temperaturze 200 stopni.Smacznego!

