Wykonanie
Zupelnie niezle udaje...
ciasto drozdzowe! Naprawde :)
Na forme prostokatna 40x30 cm (choc ja upieklam w okraglej o srednicy 26cm)4 filiozanki
maki (flizanka=160 ml)2
jajka2 filizanki
cukru2 filizanki
maslanki1,5 opakowania
proszku do pieczenia (jedno opakowanie przeznaczone na 500 g
maki)polewa2 filizanki wiorkow kokosowach1 filizanka
cukru1 filizanka slodkiej
smietankiJajka utrzec z
cukrem, dodac
make wymieszna z
proszkiem do pieczenia i
maslanke, wymieszac. Przelozyc do natluszczonej formy.
Cukier wymieszac z wiorkami kokosowymi. Piec w temperaturze 180°C ok. 25 minut (w okraglej foremce dluzej i w
polowie pieczenia przykryc folia aluminiowa). Jeszcze cieply palcek spryskac
smietanka.
Przepis z: Küchengötter.dePrzepis uczestniczy w akcji: