ßßß
Składniki - na standardową keksówkę:- 2 szklanki mąki pszennej, przesianej,- 100 g wiórków kokosowych,- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,- 3/4 szklanki cukru,- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego,- 1/2 szklanki oleju,- 2 jajka,- 1 szklanka mleka,- lukier: cukier puder, olejek kokosowy /ekstrakt/syrop, odrobina soku z cytryny (dodawałam składniki "na oko") oraz wiórki kokosowe.Jajka ubijamy z cukrem. Po chwili dodajemy olej, mleko, ekstrakt, a następnie mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy do połączenia składników. Mikser wyłączamy, dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy do suchego patyczka, czyli ok. 50 minut. Po upieczeniu studzimy, a następnie dekorujemy lukrem (z podanych składników; mieszamy aż powstanie gęsty lukier) i wiórkami kokosowymi. Przechowujemy w lodówce zawinięte folią aluminiową. Smacznego!