ßßß
Cookit - przepis na Cassoulet - mój numer jeden
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Cassoulet - mój numer jeden
Składniki
Fasola
Wieprzowina - golonka
Żeberka
Kiełbasa
Boczek
Bułka tarta
Czosnek
Zioła prowansalskie
Sól
Pieprz
Białe wino
Wykonanie
Nigdy bym nie powiedziała, że zapiekana
fasola
z
boczkiem
i
mięsem
może smakować tak genialnie. Francuzi są geniuszami.
Składniki:Gotowana
fasola
Gotowana
golonka
Resztki pieczonej gęsi i pieczonych
żeberek
;)Smażona, pokrojona w plasterki
kiełbasa
Pieczony, pokrojony
boczek
bułka tarta
czosnek
zioła prowansalskie
sól
pieprz
szklanka
białego wina
W naczyniu żaroodpornym warstwami układajcie
fasolę
i mieszankę
mięs
. Doprawiajcie
solę
,
pieprzem
i
ziołami
oraz pokrojonym
czosnkiem
.
Podlejcie
winem
oraz
wodą
z gotowania
fasoli
.
Pieczcie długo - około 3 godzin w temp. 180-190 stopni. Na koniec posypcie
tartą bułką
i zwiększcie temperaturę do 220 stopni.Cassoulet samkuje tak, ze trudno się oderwać.
Źródło:
http://gotuje-i-zjadam.blogspot.com/2015/05/cassoulet-moj-numer-jeden.html
Przepisy powiązane
Boczek pieczony z indyjską nutą
Boczek pieczony z indyjską nutą
Boczek pieczony z indyjską nutą
Boczek pieczony z indyjską nutą
Boczek pieczony z indyjską nutą
Składniki powiązane (0)