ßßß
sposób przygotowania : pikle Patak's to raczej sos - gęsty, pachnący, z małymi ząbkami czosnku. Boczek trzeba wybrać jak najchudszy - mój był prawdę mówiąc taki średni :)Boczek opłukałam i osuszyłam. Natarłam go ze wszystkich stron solą i pieprzem a potem polałam sosem i dobrze w nim obtoczyłam. Włożyłam do szczelnie zamykanego naczynia i odstawiłam do lodówki na dobę.Po tym czasie przełożyłam mięso do rękawa foliowego, takiego specjalnego do pieczenia, wlałam ok.50 ml wody, zamknęłam i ułożyłam na blasze. Piekłam prawie 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 150 st. C. Po półtorej godziny rozcięłam rękaw od góry i rozchyliłam żeby wierzch boczku nieco się zrumienił. Po upieczeniu odłożyłam do wystudzenia i dopiero zimny kroiłam na plastry.Boczek wyszedł niezwykle miękki, pikantny i aromatyczny bo indyjski sos nadał mu charakteru. Z kromką razowego, żytniego chleba smakował wybornie. Szczerze polecam - roboty mało a bardzo smaczny efekt.