Wykonanie
Co dzisiaj na obiad?Znacie to pytanie? Pewnie dosyć często zaprząta Wam głowę. To dzisiaj podrzucę parę, szybkich pomysłów.Ostatni wpis był o nowym smaku ETERNO - Salsie Paprykowej. Jest to bardzo smaczny sos, który możesz podawać na zimno ale i z powodzeniem użyć do przyrządzania gorących dań. W poprzednim wpisie pokazałam jak fajnie można wykorzystać go do pizzy .
Zebrałam parę pomysłów, które mogą być pomocne w przyrządzaniu szybkich dań obiadowych. Głównie chodzi o to, że do każdego podstawowego składnika możesz dodać sos
paprykowy i od razu danie nabiera smaku i charakteru.PulpetyPrzygotuj pulpety czy klopsiki, np. wieprzowo - wołowe. Na koniec duszenia, do sosu dodaj słoiczek Salsy Paprykowej. Podawaj z
kaszą czy
ziemniakami i surówką, np. ze świeżo startej
marchwi.
LazaniaDo przygotowania tradycyjnej lazanii, zamiast
sosu pomidorowego użyj Salsy Paprykowej. Sos idealnie pasuje do
mielonego mięsa, nadaje ostrości i dobrze znane danie nabiera zupełnie innego charakteru.
MakaronyTutaj to już wszystko zależy od Twojej fantazji. Możesz użyć rurek, spaghetti, kokardek czy świderek.Możesz również użyć różnych dodatków:
kurczaka,
łososia,
kukurydzy,
grzybów,
cebuli, na co tylko masz ochotę. A jak nic Ci się nie chce to po prostu połącz gorący
makaron z Salsą
Paprykową, posyp
startym serem, a to wystarczy, żeby cieszyć się smakiem.
RybaUpieczoną czy usmażoną
rybę polej Salsą
Paprykową. Powstanie pyszny sos, który urozmaici smak
ryby. Możesz również dodać parę łyżek Salsy do sosu do
ryby po grecku. W połączeniu z warzywami, sos nabierze fajnego
paprykowego posmaku. Tym smakiem zaskoczysz gości, może będziesz przygotowywać taką
rybę na święta. Nie zapomnij wypróbować tego pomysłu.
Udka kurczakaDo upieczonych udek dodaj Salsy Paprykowej, możesz już polać
mięso w trakcie pieczenia, żeby smak przeszedł całe danie, a przy okazji
mięso nie będzie przesuszone.Tak samo możesz przyrządzić każde inne
mięso, np.
karkówkę czy
żeberka.
Podzielcie się swoimi pomysłami. Uruchamianie fantazji kulinarnej to sama przyjemność a przy okazji zaskakiwanie, nie tylko
bliskich, ale i samego siebie nowymi
smakami.A ja ostatnio przyrządziłam zapiekankę
ryżową, przepis już wkrótce wrzucę na bloga. Była przepyszna.