Delikatne i puszyste ciasto z lekko cytrusową nutą dzięki skórce pomarańczy i cytryny.Idealne na nieco chłodniejsze już dni.Do tego kubek gorącej zielonej herbaty, dobra książka...I niczego więcej w ten weekendowy dzień mi nie trzeba ;-)4 jajka250g cukru pudru250g mąkiszczypta soliskórka starta ze sparzonej cytryny i pomarańczy1 łyżeczka proszku do pieczenia250g roztopionego i ostudzonego masła* * *Żółtka oddzielamy od białek.Białka ubijamy na sztywną pianę z połową cukru pudru.W drugiej misce ubijamy żółtka z resztą cukru na jasną i puszystą masę.W innej misce mieszamy mąkę, sól, skórkę cytrynową i pomarańczową oraz proszek do pieczenia.Całość wsypujemy do masy żółtkowej.Wlewamy roztopione masło, delikatnie mieszając, aż składniki się połączą.Następnie, ostrożnie mieszając, dodajemy pianę z białek.Gotową masę przekładamy do formy posmarowanej uprzednio masłem i oprószonej mąką.Ciasto pieczemy w temp. 180 ° C przez ok. 35-40 minut.Przepis zaczerpnięty z książki "Mała paryska kuchnia" Rachel Khoo