ßßß
- 2 serki homogenizowane ( 180 g )- ¾ szklanki cukru pudru- 0,5 litra ( trzy opakowania ) śmietanki 36%- 2 płaskie łyżki żelatyny- 1 cukier waniliowy- garść rodzynek- 1 puszka ananasów- 1 torebka galaretki ananasowejDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.WykonanieSerki utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Ubić śmietankę, połączyć z serkiem. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody a następnie zagotować. Ostudzoną wlać do masy i wymieszać. Rodzynki zalać wrzątkiem, osączyć, wystudzić i dodać do masy razem z kawałkami ananasa ( zostawić trochę do dekoracji ). Tortownice ( 26 cm ) napełnić masą i wstawić na godzinę do lodówki. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i odstawić do wystygnięcia. Wyjąć tortownicę z lodówki, na wierzchu masy serowej ułożyć pozostałe owoce i zalać krzepnącą galaretką. Schłodzić w lodówceUwaga – sprawdzona rada1) na dno tortownicy można wyłożyć okrągłe biszkopty zanurzone wcześniej w letnim mlekuŻyczę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku .Komentarze oraz lajki mile widziane :)Zapraszam także na mój drugi kanał Patentowo gdzie przedstawiam ciekawe patenty pomagające znieść trudy życia codziennego :)