Wykonanie
Puszysta masa serowa oraz słodki smak
ananasów nadają temu ciastu lekkości i wyśmienity smak, idealny na cieplejsze dni.Składniki

- 2
serki homogenizowane ( 180 g )- ¾ szklanki
cukru pudru- 0,5 litra ( trzy opakowania )
śmietanki 36%- 2 płaskie łyżki
żelatyny- 1
cukier waniliowy- garść
rodzynek- 1 puszka
ananasów- 1 torebka
galaretki ananasowej
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Serki utrzeć z
cukrem pudrem i
cukrem waniliowym. Ubić
śmietankę, połączyć z
serkiem.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej
wody a następnie zagotować. Ostudzoną wlać do masy i wymieszać.
Rodzynki zalać wrzątkiem, osączyć, wystudzić i dodać do masy razem z kawałkami
ananasa ( zostawić trochę do dekoracji ). Tortownice ( 26 cm ) napełnić masą i wstawić na godzinę do lodówki.
Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i odstawić do wystygnięcia. Wyjąć tortownicę z lodówki, na wierzchu masy serowej ułożyć pozostałe
owoce i zalać krzepnącą
galaretką. Schłodzić w lodówceUwaga – sprawdzona rada1) na dno tortownicy można wyłożyć okrągłe
biszkopty zanurzone wcześniej w letnim
mlekuŻyczę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku .Komentarze oraz
lajki mile widziane :)Zapraszam także na mój drugi kanał Patentowo gdzie przedstawiam ciekawe patenty pomagające znieść trudy życia codziennego :)