Wykonanie
Tym razem zupa w 2 odsłonach. Dla dzieci zupa była z grzankami, a dla nas z
owocami morza . Jeden i drugi dodatek świetnie się skomponowały ze sobą
smakowo.Jako pierwsza zupa z grzankami.Składniki: ok 1 kg
mięsa (ja lubię
łopatkę), 3
marchewki, 1
pietruszka, kawałek
selera, ok 1,5 kg
pomidorów, 5 sztuk
cukinii, kawałek
kalafiora,
sól,
pieprz do smaku, grzanki.Przygotowanie: Do garnka wkładamy
mięso i gotujemy do miękkości. Następnie wyjmujemy je, a w wywarze gotujemy pokrojone warzywa, solimy i
pieprzymy do smaku. Gdy warzywa są miękkie zdejmujemy z kuchni i blendujemy. Stopień rozdrobnienia należy do Was, ja tym razem zblendowałam dosyć mocno. Zupę nalewamy do talerzy (w moim przypadku była to miseczka dziecka) i układamy połamane grzanki. Grzanki można zrobić samemu lub kupić, ja tym razem miałam grzanki kupne z dodatkiem
oregano i
suszonych pomidorów.Ugotowane
mięso z zupy świetnie sprawdza się jako
wędlina do kanapek.
