Wykonanie
Tym razem zupa w 2 odsłonach. Dla dzieci zupa była z grzankami, a dla nas z
owocami morza. Jeden i drugi dodatek świetnie się skomponowały ze sobą
smakowo.Składniki: ok 1 kg
mięsa (np.
łopatka), 3
marchewki, 1
pietruszka, kawałek
selera, ok 1,5 kg
pomidorów, 5 sztuk
cukinii, kawałek
kalafiora,
mrożone owoce morza,
sól,
pieprz do smaku.Przygotowanie: Do garnka wkładamy
mięso i gotujemy do miękkości. Następnie wyjmujemy je, a w wywarze gotujemy pokrojone warzywa, solimy i
pieprzymy do smaku. Gdy warzywa są miękkie zdejmujemy z kuchni i blendujemy. Stopień rozdrobnienia należy do Was, ja tym razem zblendowałam dosyć mocno. Czas blendowania, można wykorzystać na ugotowanie na parze
owoców morza, wkładamy je zamrożone na podkładkę i gotujemy pod przykryciem.
Owoce morza bardzo szybko się rozmrażają i osiągają stan ugotowania. Zupę nalewamy do talerzy i wykładamy
owoce morza.Ugotowane
mięso z zupy świetnie sprawdza się jako
wędlina do kanapek.
