Coraz śmielej kombinuje z różnego rodzaju sosami. Dziś mam propozycje słodko-gorzką czyli eksperyment pomidorowo-ananasowy. I muszę przyznać że wyszło ciekawie, bo ananas fajnie przełamał smak pomidora :)SKŁADNIKI:- pomidorki cherry lub zwykłe (wedle uznania)- 3 łyżki jogurtu naturalnego- 4 łyżki passaty pomidorowej- 2 cebule- oliwa z oliwek- pół paczki makaronu typu Gnocchi- bazylia Kamis- czosnek granulowany Kamis- czosnek świeży- sól Kamis- kawałki ananasa Del Monte Quality (z paczki od Develey)Makaron gotujemy. Cebule kroimy w kostkę, pomidory obieramy ze skórki. Na patelni rozgrzewamy oliwe z oliwek i dodajemy cebule i pomidory pokrojone drobno. Smażymy aż cebulka się zeszkli, wtedy dodajemy odrobinę wody aby pomidory mogły nam się "rozpaść", w ten sposób uzyskamy sos. Dodajemy jogurt i passate, bazylie, czosnek granulowany i świeży i mieszamy. Na koniec wrzucamy ananas i gotujemy ok 5 min mieszając. Gdy makaron się ugotuje wyłączamy sos i układamy na talerz :)Szybki sposób na kolacje, obiad czy lunch do pracy :)