Wykonanie

Cześć,na wstępie chciałbym Was przeprosić za ostatni brak wpisów, mam nadzieje że nadrobimy to w najbliższym czasie. Przejdźmy jednak do sedna, dzisiaj zrobiłem kolejne
makaronowe danie, jest nim sos
śmietanowy z
pieczarkami i
kurczakiem.Składniki:400 g
makaronu1 podwójna
pierś z kurczaka500 g
pieczarekkilka
pomidorków koktajlowych100 g
masła160 ml
śmietany 22%świeży
koperek1 ząbek
czosnku1
liść laurowy, 2 ziarna
ziela angielskiegosól,
pieprz do smakuSposób przygotowania:Czyścimy
pieczarki, kroimy je w ćwiartki, lekko solimy i dusimy na
maśle (ok.15 min). W tym samym czasie na innej patelni smażymy osolonego
kurczaka pokrojonego w drobna kostkę, do momentu uzyskania "ala skwarków".Następnie łączymy
kurczaka z
pieczarkami i dodajemy
śmietanę oraz
liść laurowy i
ziele angielskiego, gotujemy na wolnym ogniu do momentu uzyskania aksamitnego sosu. Na końcu przeciskamy przez praskę
czosnek, doprawiamy
solą i
pieprzem.
Makaron gotujemy al dente, sos przyozdabiamy
pomidorkami koktajlowymi i
koperkiem.Gotowe!Smacznego.