Wykonanie
Nareszcie troche czasu i już Wam piszę o domowych burgerach ;)Wszystko zrobione własnoręcznie, takie burgery to zdrowa i smaczna alternatywa.Angażuje przy tym do zabawy dzieciaki, może właśnie przy doborze dodatków zachęcą się do jedzenia czegoś, czego nie lubią? Wyłóżcie na talerze wszystko co macie,
szpinak w liściach,
rukolę,
sałaty,
pomidory cebulę itd.i zobaczcie, może dzieciak skusi się na coś czego nie jadł do tej
pory, w końcu to on gotuje ;)składniki dobieracie sami, ja Wam podaję smaczny pomysł.
składnikibuły zrobiłam sama a znajdziecie je tu
bułki do burgerówkotlety to filety w panierce z
sezamusos to sos tysiąca wysp
sałata rzymskacebula w krążki
oliwkiszklarniowy
ogórekpecorino
PrzygotowanieNajlepsze są buły zaraz po upieczeniu. Jeśli jecie je później, albo na drugi dzień proponuję przekroić i podgrzać w piekarniku.Weznętrzną strone smarujemy sosem, nakładamy ulubione dodatki,
mięso. Skałdamy burgera i gotowe!
Bona Apetita!