Wykonanie
Dziś od rana 'bawię się' z
drożdżami albo raczej próbuję się z nimi zaprzyjaźnić. Czy były dla mnie miłe?... Tak, udało się! Ciasto pięknie wyrosło w misce, a
potem trafiło na patelnię jako
drożdżowy placek owsiany z aromatycznymi
przyprawami -
cynamonem,
imbirem oraz
kardamonem . Podaję go wraz z
dyniowym musem
kokosowo -
daktylowym, chrupiącymi ziarnami kakaowca oraz kremowym naturalnym
masłem orzechowym . Lekki, puszysty, rozpływający się w ustach :)




wegański
drożdżowy placek owsiany podany z
kokosowo-
daktylowym musem
dyniowym, ziarnem kakaowca oraz
masłem orzechowymvegan yeast oat pancake served with coconut-dates pumpkin mousse, cocoa nibs and peanut butter

Składniki:- 1/2 szklanki
mąki owsianej- łyżka mielonego
siemienia lnianego-
cynamon,
imbir,
kardamon- łyżeczka
ksylitolu- 1/2 szklanki ciepłego
mleka sojowego- łyżeczka
drożdży instantMąkę wymieszać z pozostałymi suchymi składnikami. Następnie dokładnie połączyć z ciepłym
mlekiem i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (można to zrobić wieczorem i na noc zostawić w lodówce, aczkolwiek nie próbowałam). Po czasie placek usmażyć na nagrzanej, natłuszczonej patelni (u mnie na
oleju kokosowym). Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Wasze komentarze są tak miłe, że nie da się nie myśleć pozytywnie! Choć dziękowałam już wiele
razy to
mogę po raz kolejny, bo codziennie czytam tu tyle miłych słów, że czasem nawet nie wiem co powiedzieć/napisać. Po prostu - DZIĘKUJĘ :)Przyjemnego wtorku!