Wykonanie
Jako małe dziecko nie przepadałam za
kaszą gryczaną. Zawsze jak była na obiad, to miałam ochotę uciekać i mama gotowała mi w alternatywie
ryż. Dzisiaj wygląda to zupełnie inaczej :) uwielbiam kombinować i dodawać do różnych przepisów
kaszę gryczaną, co już nie raz mogliście zobaczyć (posmakować) w moich przepisach :) Dzisiaj mam dla Was do zaproponowania
kaszę gryczaną na śniadanie....co Wy na to?

PRZEPIS:Składniki:3 łyżki
kaszy gryczanej (najlepiej niepalonej)łyżka nasion chia
mleko roślinne1 , 5 łyżki nasion konopnych0,5 małego
jabłka0,5
bananamała garstka ok 50 g
jagódłyżka
jogurtu sojowego naturalnego (może byż z
mleka krowiego)
Kasze i chia zalewamy
mlekiem (na 1 porcje
kaszy 2 porcje
mleka) i odstawiamy na noc. Rano dodajemy pozostałe składniki.. ..i GOTOWE !!