Wykonanie
Wiosna jakby o nas zapomniała... Zrobiło się tak zimno i smutno. Czas znów na rozgrzewające śniadania. Dziś troszkę nietypowo: krem gryczany z dodatkiem
jogurtu greckiego. Gwarantuje Wam, że to najlepszy sposób na rozpoczęcie dnia :)przepis na jedną porcję

4 łyżki
kaszy gryczanej niepalonejszklanka
mlekałyżeczka
miodu4 łyżki
jogurtu greckiegoowoce np.
jagody,
banany,
jabłkaDo rondla przelej
mleko, zagotuj. Gdy
mleko zacznie wrzeć dodaj
kaszę gryczaną i
miód, zmniejsz ogień i gotuj ok. 15 minut. Następnie odstaw do przestygnięcia. Przestudzoną
kaszę zblenduj na gładki krem, a następnie przełóż go do niewielkiego słoiczka. Na wierzch wyłóż
jogurt grecki, udekoruj świeżymi
owocami. Deser możesz zjeść od razu lub zabrać ze sobą na przykład na uczelnię :)Smacznego :)
