Wykonanie
Uwielbiam
śledzie, podane na słodko są obłędnie pyszne. Do poniższego przepisu użyłam
oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno,
olej ten ma delikatną nutę i aromat
słoneczników.

400g
filetów śledziowych a'la
matjas2
cebule2-3
kiszone ogórki1-2
pomidory3 łyżki
musztardy2 łyżeczki
miodu5 łyżek
oleju słonecznikowegoPrzygotowanie:
Śledzie moczymy aby pozbyć się
soli. Następnie kroimy je w kawałki grubości około 1cm.
Cebulę kroimy w piórka,
ogórka w plasterki a
pomidora w półplasterki.
Musztardę mieszamy z
miodem i
olejem, dodajemy
śledzie i warzywa, mieszamy. Gotowe
śledzie wstawiamy do lodówki na kilka godzin.UWAGA:
Panie, które stosują w kosmetyce
oleje do pielęgnacji cery, zachęcam do wypróbowania
oleju słonecznikowego. Ja do tej
pory stosowałam jojoba, rycynowy i z
oliwek, były dobre aczkolwiek ciężko się wchłaniały.
Olej słonecznikowy jest inny, delikatnie nawilża i w miarę szybko (jak na
olej) wchłania się w cerę.Ja mój
olej słonecznikowy tłoczony na zimno mam z Firmy Zielony Nurt - gorąco Wam go polecam!