Wykonanie
Dziś przepis na śląską
sałatkę warstwową z natury bezglutenową . Nie potrzebujemy do niej żadnych przypraw tylko wielki
słój majonezu i noc do przegryzienia się smaków. Niestety, nie wygląda ona tak jak to sobie wyobraziłam, ale smakuje zaskakująco i bardzo ją polecam :-)* * *Składniki:1 słoik
selera konserwowanego4
jajka ugotowane na twardo4
jabłka1 puszka
ananasów1 puszka
kukurydzykilka plastrów
szynki1
por1 duży słoik
majonezuWykonanie:
1. Na dno szklanej miski dajemy odsączony
seler.
2. Kładziemy warstwę
majonezu.
3. Następnie kładziemy
jajka pokrojone w kostkę.
4. Następnie warstwa
majonezu.
5. Następnie warstwa obranych
jabłek pokrojonych w kostkę.
6. I warstwa
majonezu.
7. Następnie warstwa
ananasów pokrojonych w kostkę.
8. I warstwa
majonezu.
9. Następnie warstwa
kukurydzy.
10. I
majonez.
11. Warstwa
szynki pokrojonej w kwadraciki.
12. I ostatnia warstwa
majonezu.
13. Na wierzch wykładamy
por pokrojony w plasterki. Przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na cała noc.