Wykonanie
Bogactwo smaków i kolorów poprawi Ci nastrój kiedy za oknem szaro, buro i mokro. Sezon na
cytrusy i inne
owoce egzotyczne w pełni, warto więc jeść je właśnie teraz. Jeśli jednak nie masz ochoty mocować się ze świeżym
ananasem, możesz użyć już pokrojonego z puszki.
Brzoskwinie o tej
porze roku siłą rzeczy muszą być z puszki – jeśli wolisz wykorzystać tylko świeże
owoce, zastąp je
bananami. Pamiętaj jednak, że jeśli nie podajesz sałatki natychmiast, mogą brzydko ściemnieć. W każdym przypadku uzyskasz pyszne, zdrowe i szybkie danie – idealne na słodki lunch lub lekki deser.

Składniki (4 porcje)
Pomarańcza3 plastry
ananasa (świeżego lub z puszki)
KiwiMała puszka
brzoskwiń (potrzebujesz mniej więcej 3 połówek)
GranatPrzygotowanie
Pomarańczę obierz i podziel na cząstki, plastry
ananasa pokrój na mniejsze kawałki.
Kiwi delikatnie obierz ze skórki i pokrój na plasterki.
Brzoskwinie odcedź i pokrój na mniejsze kawałki.
Owoc granatu przekrój na pół – z jednej połówki wyciśnij sok (najlepiej używając ręcznej wyciskarki do
cytrusów), z drugiej, za pomocą małej łyżeczki, wybierz pestki.Wymieszaj wszystkie
owoce, przełóż do salaterek. Każdą porcję posyp pestkami
granatu i polej
sokiem. Podawaj schłodzone.Smacznego!Zobacz także:
Cytrynowe serniczki z
malinamiBorówki z sosem
kefirowym