ßßß Cookit - przepis na Puszyste pankejki

Puszyste pankejki

nazwa

Wykonanie

Brak pomysłu na śniadanie? Koniecznie wypróbuj ten przepis! Proste do zrobienia, smaczne i efektowne. Doskonale smakują z syropem klonowym, ale równie dobrze sprawdzi się miód lub konfitura.
Składniki
250g mąki pszennej
250g maślanki
50g cukru pudru
2 jajka
Łyżeczka sody oczyszczonej
50g masła
Oliwa
Przygotowanie
W niewielkim rondelku roztop masło.
Do miski wsyp przesianą mąkę, sodę i cukier. Wymieszaj.
Dodaj jaja, przestudzone masło i maślankę. Zmiksuj.
Rozgrzej dużą patelnię posmarowaną oliwą, nakładaj łyżką porcje ciasta, smaż 1-2 minuty z każdej strony.
Gotowe!
Przepis pochodzi z książki Pyszne 25 Anny Starmach
Zobacz także:
Pankejki z borówkami
Placuszki cynamonowe z jabłkami
Śniadaniowe placki bananowe
Źródło:http://mammadeli.com/2014/02/04/puszyste-pankejki