ßßß
Składniki:3-4 pszenne tortille (wMała sałata rzymskaPojemniczek kiełków rzodkiewki10 pomidorków koktajlowychAwokadoLimonkaOliwaSól, pieprzPrzygotowanieRozgrzej piekarnik do 180 stopni.Ułóż tortille wokół brzegów żaroodpornej miski, lub innego okrągłego naczynia, które dobrze zniesie wysoką temperaturę piekarnika. Wstaw do piekarnika na 6 minut, aby zrobiły się chrupiące.Przytnij umytą sałatę, porwij jej liście na kawałki i wrzuć do miski z tortillami.Obierz awokado, usuń pestkę i pokrój na niewielkie kawałki. Pomidorki umyj i pokrój na połówki.Do sałaty dodaj kiełki, pokrojone awokado i pomidorki.Skrop oliwą i odrobiną soku z limonki. Dopraw do smaku.Smacznego!Zobacz także:Błyskawiczna sałatka z rukoli i pomidorówBukiet chrupiących warzywSałatka z roszponki i granatu