Wykonanie
            Domowy 
chleb najsmaczniejszy..

700 g 
mąki40 g świeżych 
drożdży1 łyżeczka 
cukru2 płaskie łyżeczki 
soli1 łyżka 
oliwy0,5 l letniej 
wody1 łyżka słodu
pestki słonecznikaDo ciepłego 
mleka wsypać 
cukier, dodać rozkruszone 
drożdże, 1 łyżkę 
mąki i dokładnie wymieszać. Zostawić na 10 minut, aby zaczyn ruszył.
Mąkę przesiać , dodać 
sól i wymieszać. Wlać 
olej, wyrośnięty zaczyn i 
wodę oraz 
pestki słonecznika. Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić gładkie ciasto. Ciasto przełożyć do misy multicookera i ustawić program 
Yogurt - na 1 godzinę do wyrośnięcia .Ustawić program Bake na 2 godziny ,temperatura 150 stopni. Po 1 godzinie 
chleb przewrócić na drugą stronę.Po upieczeniu wystudzić na kratce.





