Wykonanie
Od przedwczoraj jestem posiadaczką multicookera, był już
jogurt, [ już zrobiłam także gulasz i zupę -przepisy będą wkrótce] a teraz jest
dżem..w książeczkach dołączonych do urządzenia jest tylko przepis na
dżem truskawkowy...a sezon
truskawkowy już się skończył...a
pora na
jabłka..i postanowiłam wypróbować to urządzenie do
dżemu z
jabłek..ilości
jabłek i
cukru nie podaję, zależy to od pojemności misy, a szczególnie od rodzaju
jabłek..tak samo czas gotowania zależy od
jabłek, jedne są twarde i wiadomo, że będą gotowały się dłużej.
jabłkacukierJabłka obrać, pokroić w kostkę i włożyć do misy multicookera . Zamknąć pokrywę.Wybrać program „JAM” i ustawić czas. Wcisnąć przycisk „Start”. 15-2 0 minut przed zakończeniem pracy programu otworzyć pokrywę, do misy multicookera dodać
cukier i wymieszać. Zamknąć pokrywę i gotować do zakończenia pracy programu.Przełożyć do słoiczków, zakręcić i odstawić do góry dnem.Można też zawekować.