Wykonanie
Papierówki obrodziły w tym roku, zatem należy je wykorzystać. Któż nie lubi naleśników ze słodkimi
jabłkami szczególnie w zimie gdy
jabłka można jedynie kupić? Ze względu na to, że tegoroczne papierówki są niewielkie poszłyśmy z mamą na łatwiznę i zamiast ścierać te
owoce na tarce po obraniu ze skórki i wydrążeniu środków wrzuciłyśmy je do malaksera. Kolejnym plusem tego przepisu jest, to że nie trzeba ich smażyć. Ale o tym już w przygotowaniu tego pysznego
przetworu.Składniki:1 kg
jabłek papierówek,30 dag
cukruPrzygotowanie:Papierówki dokładnie umyć, obrać ze skórki i wyciąć środek. Wrzucić do misy malaksera i rozdrobnić. Słoiczki 250 ml wyparzyć. Rozdrobnione
jabłka zasypać
cukrem, wymieszać i wkładać do słoiczków. Zalać pozostałym
sokiem. Słoiki dobrze zakręcić i pasteryzować 20 min.