ßßß Cookit - przepis na Jabłka do szarlotki na zimę

Jabłka do szarlotki na zimę

nazwa

Składniki

Wykonanie

Takie jabłka wystarczy przed użyciem doprawić cukrem i cynamonem. Przepis znalazłam w gazetce Przyślij przepis. Przetwory i nalewki nr 6/2013. Robiłam je z zeszłym roku i świetnie się sprawdziły.
Składniki:
dowolna ilość jabłek
cukier
Sposób przygotowania:
1. Jabłka myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jabłka odciskamy z nadmiaru soku.
2. Owoce wkładamy do słoików. Na wierzch wsypujemy trochę cukru (ilość zależy od słodkości jabłek).
3. Zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut.
Smacznego!!!
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2014/07/jabka-do-szarlotki-na-zime.html