Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Schab z
czosnkiem i ...Zupa z czerwonych
buraczków »Czasem zostaje wam z obiadu
mięsko i nie wiecie co z im z robić . Tak właśnie powstały paszteciki o lekko chrupiącej skórce .
Ciasto drożdżowemąka pszenna typ 500 500 g
margaryna 200 g
drożdże instant 1 saszetkaszczypta
soliśmietana 200 g
jajo 1 szt do
ciasta drożdżowegojajo 1 szt do posmarowania pasztecikówFarsz:
schab upieczony poprzedniego dnia( zostało mi z obiadu)
czosnek 1-2 ząbki sprasowane1.1/2 szklanki
bulionu drobiowegoWykonanie
ciasta drożdżowego:Do misy wsypujemy przesianą
mąkę, dodajemy do niej suche
drożdże i
sól . Mieszamy składniki . Rozpuszczamy
margarynę i lekko ciepłą dodajemy do składników suchych .
Jajo roztrzepujemy i dodajemy na przemian ze
śmietaną. Całość miksujemy kolo 10 minut. Zostawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę ( jak masz chłodniej w mieszkaniu to na 2 godziny ). Po wyrośnięciu ciasta odgazowujemy je na macie silikonowej najlepiej, ciasto jest elastyczne i delikatne po prostu idealne. Ciasto rozwałkuj na prostokąt, farsz nakładaj w po długości i zwijaj w rulonik . Pokrój na mniejsze porcję, zostaw do wyrośnięcia na 30 minut, posmaruj rozbełtanym
jajem, wstaw do nagrzanego pieca do 200 st . Zmniejsz temp do 180 i piecz 25 minut, sprawdź patyczkiem czy to już . Czasem szybciej się dopiekają.Wykonanie farszu:
Schab mielimy na średnich oczkach .
Czosnek obieramy, ścieramy na tarce i dodajemy do
schabu, mieszamy. Wlewamy
bulion ciepły i nadal mieszamy, farsz jest elastyczny i wilgotny .


wtorek, 17 listopada 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter