Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Bułki śniadaniowe ze ...Pyszna rolada śmietanowa z ... »Dziś zaprezentuje wam rogaliki ze
śmietaną. Pyszne, delikatne o fantastycznym smaku z przepysznym nadzieniem
konfitury z
płatków róż .Składniki:3 szklanki
maki pszennej typ 500drożdże instant 8 g2
jajaśmietana 18% 200 g
margaryna rozpuszczona letnia 200 g
cukier 150 gDodatkowo:Różana mgiełka-
konfitura z
płatków róż Ogródek DziaduniaWykonanie:Do misy wsypujemy przesianą
mąkę,
drożdże instant, mieszamy. Wbijamy
jaja, wsypujemy
cukier,dodajemy
śmietanę i rozpuszczoną letnią
margarynę.Miksujemy składniki koło 10 minut. Ciasto odchodzi od ścianek misy-idealna konsystencja. Zostawiamy ciasto do wyrośnięcia na godzinę przykryte ściereczką. Po godzinie ciasto odgazowujemy dzielimy na połowę. Wałkujemy ciasto na okrąg, dzielimy je na 8 trójkątów, na każdy trójkąt kładziemy łyżeczką
konfiturę, zwijamy, zostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Każdy rogalik smarujemy rozbełtanym
jajem. Pieczemy w 170 stopniach 25 minut.
Rogale wyszły delikatne, lekko chrupiące po prostu pyszne.Opinia:Różana rozkosz dla podniebienia –
konfitura z
płatków róży, jest doskonałą kompozycją smaku, zapachu i koloru o przepiekanym rubinowym kolorze. Pasuje idealnie do rogalików jak i do deserów. Warta swojej ceny .




piątek, 20 listopada 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter