Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pączusie z patelni
Ciasto drożdżowe z różyczek »Mamy jesień więc czas na rozgrzewające dania. Jednym z nich jest gulasz
mięsny z warzywkami czyli pyszną
marchewką.Składniki na gulasz:
łopatka wieprzowa 1 kg
marchew 300 g
ziele angielskie 3 szt
liść laurowy 3 sztsol do smaku
pieprz biały mielony do smaku
pomidor 2 sztDodatkowo:
śmietana 18% 150 ml
kasza gryczana 2 woreczkiDodatki:
ogórki kiszone 4 sztWykonanie gulaszu :
Łopatkę wieprzową myjemy i osuszamy. Kroimy większą kostkę i wkładamy do garnka. Smażymy na odrobinie
smalcu , tak aby zarumienić trochę . Zalewamy
wodą i dodajemy
ziele angielskie listek laurowy i gotujemy na małym ogniu.
Marchew kroimy w kostkę i dodajemy do
mięsa.
Pomidory kroimy jak chcecie bo i tak nam się rozpłyną w sosie. Całość gotujemy koło godziny , sprawdzamy czy
mięso już jest miękkie. Kiedy
mięsko miękkie, a sos doprawiony zalewamy
śmietaną ( do słoiczka wlewam
wywar z przygotowanego sosu i dodaje do niego
śmietanę zakręcam słoiczek i trzęsę nim , aż połączy się
śmietana z
wywarem , dodaje do
mięsa i chwilkę mieszam i gulasz zrobiony.Gotuje dwa woreczki
kaszy , będą 4 porcję , nakładam na talerze , dodaje pyszny gulasz i
kiszonego ogórka . Przepyszne jesienne danie .


czwartek, 22 października 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter