ßßß
Olej jest bardzo dobry w smaku, zbalansował fajnie smak całej potrawy.Składniki1 pierś z kurczakakilka grzybów prawdziwkówmasło klarowneolej lnianysólpieprz do smakuwarzywa marynowane na marynatę1/4 szkl wina wytrawnego1/4 szkl sosu sojowego2 łyżki oleju lnianego1 łyżka cukru brązowego1/4 łyżeczki imbiru w proszku.Kasza gryczana1/2 szkl kaszy gryczanej1 szkl wody1/4 kostki rosołowej drobiowej.
wykonanieDo miseczki wlewamy olej, wino ,sos sojowy, cukier brązowy, imbir dokładnie wszystko mieszamy. Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy,wkładamy do marynaty ostawiamy w chłodne miejsce na dwie godziny. Na rozgrzanej patelni grillowej, grillujemy pierś z kurczaka.Na patelnię grillową wkładamy dwie łyżki masła, dodajemy krążki jabłek, chwilę grillujmy, dodajemy 3 łyżki miodu i sok z limonki, doprawiamy świeżym imbirem i szczyptą kardamonu. Grillujemy kilka minutkasza gryczanaDo garnka wlewamy wodę, dodajemy kaszę i rosołek,Gotujemy na wolnym ogniu aż kasza wchłonie cala wodę.Garnek z kaszą owijamy w ściereczkę kuchenną i zawijamy w koc by kasza doszła.smażone grzyby prawdziwkiGrzyby dokładnie myjemy oczyszczamy kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzaną patelnię wkładamy masło klarowne, na którym smażymy prawdziwki.