Wykonanie
Składniki8
krewetek z głową oczyszczonych100g kolorowej
papryki pokrojonej w paski1 pokrojony ząbek
czosnku100g
suszonych pomidorów pokrojonych w paski50g pokrojonej w piórka
cebuli100g
śmietany 36%20ml metaxy 320g starego
parmezanusól pieprz KotanyiPapier do smażenia i gotowania Saga
WykonanieWszystkie warzywa mieszamy razem, zalewamy
oliwą z
suszonych pomidorów, odstawiamy na 1 godzinę.Na rozłożony na gorącej patelni papier do smażenia Saga wrzucamy wcześniej
marynowane warzywa, podsmażamy 2 minuty. Dodajemy
krewetki i dalej podsmażamy.A teraz najlepsze, delikatnie wyciągamy papier Saga, możemy też go zostawić, o ile chcemy
mieć wizytę, strażaków w domu. Kiedy wyjmiemy papier z patelni, dolewamy Metaxę i podpalamy.
Gdy
krewetki są już usmażone, dodajemy
śmietanę i
parmezan.Smacznego :):)A ten magiczny papier Saga możecie kupić tu . Polecam gorąco bo ma bardzo dużo zastosowań. Zobaczycie sami. A jak już się do niego przekonacie to stanie się nieodłącznym elementem kuchennego arsenału, tak jak dobre noże. A o właściwościach tego papieru mogłabym pisać wiele, ponieważ go używam od dawna.Gdyby, ktoś miał już teraz, zaraz ochotę na takie
krewetki, to może się wybrać do Lidla, na zakupy. Akurat tak się przypadkiem składa, że trwa tam tydzień francuski.